Куп’янська поліція розслідує махінації на ремонті даху ліцею

У Куп’янському райвідділі поліції проводять розслідування про махінації на ремонті даху ліцею, внаслідок яких було завдано збитків у розмірі понад 50 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За інформацією слідства, бюджетними грошима на власний розсуд розпорядився підрядник, з яким у грудні 2020 року відділ освіти, молоді та спорту однієї з РДА області уклав договір на проведення робіт.

Встановлено, що підприємець завищив вартість фактично виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів. Недостовірні відомості він вніс до актів виконаних робіт та передав уповноваженій особі замовника.

Внаслідок дій підрядника державі завдано збитків на суму понад 50 тис грн.

Розслідування проводиться за фактом присвоєння чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службового підроблення (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

14 січня під процесуальним керівництвом Куп’янської окружної прокуратури Харківської області підприємцю повідомили про підозру у скоєнні цих злочинів. Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, у Зачепилівці чиновник попався на махінаціях з ремонтом шкільного даху.